Rólunk

Köszöntjük az

Alma a fájától
Pszichológiai tanácsadás weboldalán!

Mindenki függ érzelmileg valakitől: függünk önmagunktól, gyermek a szülőtől, családtagok egymástól, alma a fájától.

Önmagunk és a másik fél lelki jólétéért, a kapcsolatért dolgozni lehetséges, és az adott helyzetnek megfelelően szükséges is. 

Figyelmet fordítunk a generációs határokra, különbségekre, a családi hierarchiára, egymás jobb megértésére. A célunk az, hogy a szülők, családok ezeket a változó igényeket, viszonyulásokat szakember útmutatásaival felismerjék. 

Ebben tudunk szakszerű pszichológiai segítséget, támogatást nyújtani: önismeret, társismeret, gyermeki fejlődési utak, krízisek, családi életciklus váltások figyelembevételével. 

1 +

konzultációs óra

szakmai csapatunk

Közös bennünk: tanácsadást végzünk

A tanácsadási folyamat során problémafókusz mentén célzottan haladunk, a klienssel a hozott problémát átbeszéljük. A kliens saját életnehézségeire, elakadásaira fókuszálunk és a folyamat során a kliens saját döntési helyzetekkel kerül szembe. 

A tanácsadás fókuszában: a megoldáskeresés áll, a kliens lehetőségeire, erőforrásaira építve. Foglalkozunk a kliens társas kapcsolataival, párkapcsolatával, környezeti hatásokkal, a múltbeli eseményekkel, a gyermekkorral, a személyiséget meghatározó tényezőkkel is, amennyiben az összefügg a hozott problémával, belső vagy megélt külső konfliktussal.

Pszichoterápiát klinikai szakpszichológus és pszichoterapeuta végez. A pszichoterápia a pszichés zavarral foglalkozik, a személyiség és a betegség területén mozog. Végső cél a gyógyulás, az egészséges személyiség határának elérése.

Fontos hangsúlyoznunk, hogy a tanácsadás nem pszichoterápia.  

1 +

konzultációs óra

1 +

ellátott eset

1 +

szakmai tapasztalat