Bognár Boglárka

Bognár Boglárka

  • Szakirányok: tanácsadó szakpszichológus pár- és családterapeuta
  • E-mail: bognar.boglarka@almaafajatol.hu
  • Telefonszám: +36 30 / 500 2873

Árak és időpontok

Szolgáltatás Ár (forint) Időtartam (perc)
Személyes tanácsadás 10.000 50
Online tanácsadás 10.000 50
Pár- és családi konzultáció 16.000 90

szerda délutánonként 13:00 órától

Bemutatkozás

Több mint 10 esztendeje dolgozom különböző problémával küzdő gyermekekkel, családokkal és az őket körülvevő környezettel.

Cél: a gyermeki viselkedés megértése mellett a környezeti hatások, körülmények figyelembevételével segíteni a gyerekeket, a szülőket. Az első találkozások alkalmával tisztázzuk a problémát. A gyermek, a család erőforrásait szem előtt tartva reális célokat fogalmazunk meg: hogyan tudom én támogatni a gyermeket, a családot egy alkalmazkodóbb, hatékonyabb működés elérésében.

Tanácsadást fiatal felnőtteknek és felnőtteknek is nyújtok. A konzultációk során jelen élethelyzetben való elakadások esetén a hatékony problémamegoldáson dolgozunk együtt. A sikeres konzultáció egyik legfontosabb eleme a kliens és a tanácsadó közötti kapcsolat. 

Elfogadó, empatikus légkör teremtésével, kérdésekkel és visszajelzéseimmel segítem a klienst nehézségei megfogalmazásában, a megoldási és megküzdési lehetőségek feltérképezésében.  A probléma megoldása az egyénben rejtőzik, a változást, a megoldást kinyitó kulcs megtalálásához azonban sokszor pszichológiai segítségre, megerősítésre, tanácsadásra van szükség. 

12 évig dolgoztam pedagógusként középiskolában, így az iskolai légkör, közeg nem ismeretlen számomra. 2020-ban fejlesztő támogató mesterpedagógussá váltam. 2009-ben szereztem pszichológus diplomát a Szegedi Tudományegyetem Pszichológia Intézetében. Lényeges állomás volt a szakmai utamon a tanácsadó szakpszichológusi szakvizsga az Eötvös Loránd Tudományegyetem Pedagógiai és Pszichológiai Karán a család-és párkapcsolati tanácsadás szakirányon.

Magyar Családterápiás Egyesület keretein belül 2014-ben család-és párterapeuta címet szereztem. A családterapeuta cím megszerzését mélyebb önismereti munka előzte meg. Az utóbbi években több képzésen, workshopon részt vettem, amely az Érzelem Fókuszú Terápiával ismertetett meg (EFT), és elméleti tudásomat mélyíthettem. Az EFT integratív, humanisztikus-élménycentrikus rendszerszemléletű megközelítés, célja az érzelmi élmények és az interakciók újra strukturálása. Ez a módszer családokkal és egyénekkel is jól alkalmazható.

Több éve végzek pszichés állapotfeltárást, gyermekek, fiatalok, családok pszichológiai gondozását. Dolgozom iskolapszichológusként, ahol rendszeresen segítem szakmai tevékenységemmel a pedagógusokat, szülőket, és közvetve és közvetlenül is a gyerekeket.  Évek óta vállalok pszichológiai tárgyú előadásokat szülőknek, pedagógusoknak. Oktattam pszichológiai tárgyakat óvodapedagógusoknak, és tanítóknak a Károli Református Egyetem Tanítóképző Főiskolai Kar nappali és levelezős képzésein, ami mélyebb kontextusba helyezte és újjá szervezte gyakorlati tudásomat is. 

Gyakorló szakemberként tudatos vagyok abban, hogy saját magamat is folyamatosan képezzem, rugalmasan és frissen tartsam a tudásom, fejlesszem a személyiségem. Hiszem, hogy a személyiségem jelentősen részt vesz a tanácsadási folyamatban, ezért szakmai felelősségem annak gondozása is.

Írjon közvetlenül nekem

    Ha úgy érzi tudok valamiben segíteni, írjon nyugodtan.