Mészáros Zsófia

Mészáros Zsófia

  • Szakirányok: tanácsadó szakpszichológus Gyászfeldolgozás Módszer® Specialista
  • E-mail: meszaros.zsofia@almaafajatol.hu
  • Telefonszám: +36 30 / 299 1725

Árak és időpontok

Szolgáltatás Ár (forint) Időtartam (perc)
Személyes tanácsadás 10.000 50
Online tanácsadás 10.000 50

Bejelentkezés alapján

Bemutatkozás

Mindig is az érdekelt a legjobban, hogy hogyan tudja valaki magából kihozni a legjobbat. Nem a maximumot, hanem a legjobbat. 

Azt, amiben önmaga lehet, és közben örömmel, elégedettséggel képes viszonyulni a környezetéhez, illetve a környezete őhozzá. Az egyén belső fejlődése, a környezetéhez való viszonya, és ennek az egyensúlynak az elérése, fenntartása, vagy helyreállítása jelenti számomra ennek a munkának a szépségét. 

Pályám kezdetén –  még közgazdászként – is ezzel foglalkoztam, akkor még munkahelyi környezetben. A munkavállalók motivációjának erősítése, elégedettségük és elkötelezettségük növelése, valamint a vezetői kompetenciák, a hatékony kommunikáció, és az empátia fejlesztése volt a munkám. Egyensúlyt kerestem a munkavállaló egyéni igényei és szükségletei, valamint a munkáltató elvárásai között.

Innen léptem tovább – immár pszichológusként – a gyermekekkel, serdülőkkel és szüleikkel, valamint a felnőttekkel való munka felé. A felnőtt tanácsadásban elsődlegesen az érzelmek szabályozásával, az élettel való elégedettség érzésének helyreállításával, a veszteségek feldolgozásával, és a hatékony megküzdési technikák kialakításával foglalkozom. A szülő és gyermek tanácsadásban főbb területeim: a tanulási és magatartási problémák kezelése, a hatékony szülő – gyerek kommunikáció kialakítása, a szülői kompetenciák fejlesztése, a tanulási motiváció helyreállítása. A serdülőkkel folytatott konzultációkban az identitás kibontakoztatása, az önbizalom és az önértékelési nehézségek leküzdése, a helyes énkép kialakítása, és az elfogadás megteremtése kerül fókuszba. Minden feladatkörben arra törekszem, hogy az egyén megtalálja az egyensúlyt: akár a belső működésben, akár a környezetével való kapcsolataiban. 

Iskoláimról

1985-1990 között végeztem a középiskolát Mauritiuson. Ez a sokszínű multikulturális környezet nagy hatással volt rám, az emberekhez való attitűdömet alapjaiban meghatározta. 1991-1995 között Budapesten az Oxford Brookes University / International Business School Budapest üzleti szakán végeztem. A következő 10 évet a versenyszférában töltöttem a humán erőforrás területen; a munkavállalók és a vezetők fejlesztésével foglalkoztam. 

2003-tól az anyaság került a főszerepbe, de mellette még a versenyszférában folytattam HR tanácsadói pályámat. A 2008-as gazdasági válság “kényszer szabadsága” alatt, keresve a lehetőségeket, kezdtem el pszichológiát tanulni a Szegedi Tudományegyetemen (2009-2015). 2015-ben, amikor végeztem az alapképzést követő mesterképzéssel is, teljesen a pszichológiai tanácsadás felé fordultam. Ezen a területen tudtam leginkább összekötni a 15 évnyi HR tanácsadói tapasztalataimat a pszichológiai tanulmányaimmal és nevelési tanácsadással és iskola pszichológiával kezdtem foglalkozni. 2019-ben elvégeztem a Gyógyulás a Gyászból módszerre alapuló képzést, és Gyászfeldolgozó Módszer® specialista lettem. 2021 januárjában letettem a Tanácsadó Szakpszichológusi szakvizsgámat, melyre különösen büszke vagyok. 

Ha visszanézek az eddigi életutamra, úgy tűnik, hogy valójában minden út ide vezetett. Az emberek iránti érdeklődésem, a kultúrák sokszínűsége, amiben felnőttem, a versenyszférában megszerzett tapasztalataim, mind mind építőkövek voltak. Ezt a széleskörű szemléletet, és szakmai tapasztalatot szeretném képviselni a kliensek felé, akik hozzám fordulnak segítségért egy nehéz élethelyzetben. 

Írjon közvetlenül nekem

    Ha úgy érzi tudok valamiben segíteni, írjon nyugodtan.